Vigtig faglig sag

18 feb. 2015

Klubben har i dag afholdt møde med faglige grupper i lufthavn og uden for lufthavnen omkring den ventede arbejdsrets dom den 26 feb.
Den 26 feb. forventes det at arbejdsretten afsiger dom i sagen om de varslede lovlige sympati konflikter, som rammer Ryan air, når de opretter base i CPH.
Deltager på mødet var klubben – de fleste faglige klubber i lufthavnen – skraldemænd – Piloter – Kabinen CAU – stilladsarbejder og havnearbejdere.
Der var enighed om at den Danske befolkning var klar over at Ryan Airs politik kan starte en nedadgående spiral for alle lønmodtager i DK.
Vi var enige om at vi alle ville møde op foran arbejdsretten den 26 feb. og på fredelig gøre opmærksom på denne fare. ( info om denne dag følger )
Vi tror på ingen måde at vi kan påvirke rettens afgørelse, men vi kan ved et stort fremmøde, gøre befolkningen opmærksom på den fare det er at modtage Ryan i CPH.
Så sæt et kryds i kalenderen den 26 feb. mød op ved arbejdsretten og vis ved vores fremmøde at vi kæmper for alle lønmodtagere i DK.
Ryan Air har ved deres nyligt afholdte pressemøde meddelt at de starter med en rute Dublin – CPH en uge før ( nemlig den 18 Marts ) det er en rute der kun er varslet som en rute, uden base i CPH og det er ikke denne start/ rute som arbejdsretten tager stilling, så den ankomst vil ikke være omfattet af den varslede lovlige sympati konflikt.