Byttevagtsordningen

18 Feb.

Byttevagtsordningen har fungeret i mange år og har været en stor hjælp til alle og minimeret ulempen ved at gå på skifteholds arbejde.
Vi har ikke oplevet at byttevagtsordningen har afstedkommet problemer med trafikafviklingen.
I forbindelse med f.eks. tilbagevenden af fragtfly, har vi indgået aftale med firmaet, at nogle kollegaer i en periode ikke har kunnet bytte, før tilstrækkelig mange blev tjekket ud, altså vi har udvist stor forståelse for at få trafikdækning på alle tidspunkter.
Derfor er det en stor overraskelse for os at firmaet har haft behov for at tolke byttevagtsordningen, som vi alle kender nu.
I det fagretslige system,. er det bestemt, at ledelsen har fortolknings retten på alle aftaler, når vi som nu, ikke er enige, er vores muligheder at anke denne tolkning og viderefører det til et såkaldt mæglingsmøde.
På mæglingsmødet deltager Klub / ledelse og de to fagforbund, opnås der ikke enighed ( eller forlig ) kan sagen videreføres til et såkaldt organisationsmøde, kan der heller ikke opnås enighed her, kan tvisten sendes videre til en voldgift / arbejdsret, hvor afgørelsen ikke kan appelleres.
Vi håber ikke at nå så langt men satser på at der opnås enighed ved det første mæglingsmøde, som afvikles på Mandag den 23 feb. kl. 9.00.
Resultatet af mødet på mandag offentliggøres her på hjemmesiden og på HOT NEWS.