September måneds hændelser

Kære kollegaer

Ekspeditionsarbejdernes klub har eksisteret siden 1946, lige så længe som SAS.

Vi har igennem syv årtier organiseret medlemmer på en god og ordentlig måde, og til glæde for vores gode fællesskab. Sammen står vi stærkest.

Vores virke er til gavn og glæde for hele virksomheden SAS, og vi samarbejder med ledelsen for at udvikle SAS og skabe gode jobs til klubbens medlemmer.

Vi kommer til at fortsætte med at organisere medlemmer til vores fællesskab og fortælle, hvorfor det er vigtigt at være i en rigtig fagforening og en faglig klub, samt få glæde af de goder den faglige klub har forhandlet sig frem til gennem mange år, og de goder vi på anden vis har sikret os.

September 2019 er vi kommet ud i en medie- og shitstorm af de store. Ting er blevet blandet sammen i én pærevælling af den borgerlige sensationspresse. En sørgelig tendens i vores samfund. Der er lækket en del til pressen i denne mudrede sag, og man kan kun gisne om, hvem dette er til glæde for, men alle kan jo tænke sit.

De 3 overenskomststridige arbejdsnedlæggelser i september havde intet med organisationsfrihed at gøre. Vi overholder loven om, at det står enhver frit for at vælge, hvilken forening man ønsker at være medlem af.

Dét kollegerne sagde var, at arbejdsnedlæggelserne i sin enkelthed skyldes, at en kollega i det skjulte havde filmet andre kolleger hen over sommeren. Dette skabte utryghed, og ingen kendte den pågældendes hensigt med at filme, eller hvor disse optagelser ville havne henne.

Vi står på mål for gode løn- og arbejdsvilkår for os selv, og for andre faggrupper. Klub, fagforening og sammenhold er vores middel, men vi ønsker samarbejde, og vi respekterer altid gældende love og overenskomster.

Med venlig hilsen

Ekspeditionsarbejdernes klub.