Vi har vundet første halvleg

17 Juli

FØRSTE HALVLEG VUNDET !

Serviceforbundet ( som har hovedkonflikt retten mod Ryan ) vil i dag, træffe en afgørelse, om hvorvidt konflikten starter kl. 24.00. Såfremt konflikten starter, starter vores sympatikonflikt med øjeblikkelig virkning. Billund vil starte konflikten den 23 Juli.

Serviceforbundet vurdere i dag, om det er sandsynliggjort at Ryan som bebudet, har lukket deres base i CPH og BLL.

Basen vurderes lukket ud fra forskellige kriterier f.eks. er der et fysisk kontor / opholdsrum /telefon / personale – hvor møder deres personale ind ? møder de ind på stationen, er der en base ! hvor er personalet hjemmehørende/ hvor bor de ? osv.

Hvis serviceforbundet finder at baserne er lukket, vil der ikke være en konflikt fra kl. 24.00, men det stopper alligevel ikke der, vi vil meget nøje følge om Ryan Air senere skulle åbne/genåbne baser, i sådanne tilfælde vil konflikt igen komme på tale. !

Flyselskaber der flyver til og fra CPH uden base er i juridisk forstand uden interesse for os. Moralsk og etisk er det en anden sag !, etableres der f.eks. en konflikt i flyselskabets base /hjemland, kan en lovlig sympatikonflikt igen komme på tale.

Morten Skov Christiansen formand for LO hovedstaden er i går citeret i Information:

Solidariteten er ikke ved at uddø på arbejdsmarkedet- tværtimod. Når pengestærke udenlandske virksomheder som Ryanair vil smadre vores løn og arbejdsforhold, så står kollegaerne på tværs af fag og branche sammen. — Direktør  O`Learys arrogante optræden og tidligere Ryanair ansattes historier om horrible  arbejdsvilkår har sparket gang i græsrods aktiviteter

Klubben er fuldkommen ligeglad med hvad de hedder, de selskaber der ikke ønsker at tegne overenskomst og kun er ude på at ødelægge, (et i forvejen meget belastet fysisk og psykisk arbejdsområde) kommer til at kæmpe mod den Danske model – solidariteten og mod os.

Danmark har vundet første halvleg.