Ryan Air

27 Januar

Ryan afholder pressekonference på Torsdag den 29 Januar på Hotel Royal, Vesterbrogade, en delegation af kollegaer, modtager Ryan ved Hotellets indgang.

Klubkontoret holder derfor lukket på Torsdag

Formodenlig vil Ryan, fortælle den samme historie, som de har gjort tidligere : At de tilfører millioner at Kr,- i den lufthavn de nu skal operere i og at de skaber masser af arbejdspladser. det har de så ikke gjort nogen steder endnu, tværtimod.

Ryan har annonceret, at de laver base i København fra slutningen af marts 2015

Flyvebranchens Personaleunion under Serviceforbundet (medlem af LO) har henvendt sig til Ryanair med ønsket om at få en overenskomst for kabine- og piloter.

Det har Ryanair skriftligt afvist.

Ryanair operer på vilkår der klart må betegnes som social dumping. Se f.eks. vedlagt ansættelseskontrakt.

De hævder at man er ansat i Irland og efter Irske regler, men har altså baser i forskellige lande og kræver at man skal bo inden for en nærmere radius af lufthavnen.

Senest har de ført sag i Norge – og tabt. Det er igen fastslået, at det er norsk lov der gælder og norsk ret der dømmer.

Så at sige alle europæiske luftfartsselskaber – også lavprisselskaber, evner at have en overenskomst med ordnede forhold for sine ansatte. Det kan Ryanair også – hvis de vil.

Hvis Ryanair ikke opererer ”på lige vilkår” ved vi, at det bliver en nedadgående spiral på arbejdsmiljø, løn osv. Også for os der håndterer flyene på jorden.

Vi har netop haft besøg af kolleger fra England, der fortæller hvordan Ryanair driver normer og standarder ned ad.

Den udvikling ønsker vi ikke i Københavns lufthavn – vi vil have Godt Arbejde og på lige vilkår. Det er til gavn for hele branchen